Curatare lenjerie la boala
Uncategorized

Spalarea lenjeriei de pat atunci cand cineva este bolnav

Cand cineva din casa Dvs este bolnav, asigurati-va ca spalati lenjeria in mod corect, astfel familia Dvs se va simti mai bine, mai in siguranta. Daca boala este contagioasa, curatarea cearsafurilor la modul corect este chiar importanta. De aceea este obligatoriu sa existe mai multe seturi de lenjerie, tocmai pentru astfel de cazuri. Si va trebui, daca este posibil, sa se spele lenjeria de pat zilnic, atat pentru o mai buna igiena, dar si pentru starpirea agentilor patogeni care ar putea imprastia boala. O idee buna ar fi sa cumparati cateva seturi de lenjerie de pat alba, simpla, pentru situatiile cand cineva este bolnav, deoarece cearsafurile albe pot fi tratate cu clor, care este nu doar un inalbitor, ci si un bun dezinfectant si antimicrobian.

Spalarea lenjeriei

Cand luati lenjeria la spalat, asigurati-va ca ati pus-o intr-un cos pentru transport. Transportul in brate poate transfera germeni pe haine si raspandirea boala catre Dvs. Daca stiti ca sunteti sensibil la boli, purtati manusi cand manipulati lenjeria.

Orice pete care sunt pe cearsafurile provenind de la omul bolnav ar trebui sa fie tratate inainte de spalare, si apoi ar trebui sa fie spalate in cea mai fierbinte apa pe care o poate avea masina de spalat; de asemenea, nu uitati sa folositi clor pentru dezinfectare. Daca aveti cearsafuri colorate sau cu model, puteti folosi ulei de pin pentru a le dezinfecta. Agatati lenjeria undeva la soare sa se usuce, ceea ce va si ajuta la uciderea multor bacterii si germeni.