Lenjerie pentru un somn de calitate
Uncategorized

Lenjeria de pat potrivita pentru un somn de calitate

Exista foarte putine lucruri mai bune in viata decat dormitul in lenjerie de pat luxoasa si moale. Este un lux accesibil care poate transforma viata de zi cu zi si va asigura un somn de cea mai buna calitate. Urmati ghidul nostru de mai jos si fiti pregatiti pentru a fi inspirati in totalitate!

Lenjeria de pat de calitate este livrata cu un numar mare de fire. Tesatura este formata din fire de urzeala (verticale) si din fire de batatura (orizontale). „Numarul de fire” este folosit pentru a descrie numarul de aceste fire pe un tol patrat. Regula generala este ca, cu cat numarul de fire este mai mare, cu atat mai ridicata calitatea lenjeriei de pat.

Tesaturi pentru lenjerie de pat

Care tesatura este potrivita pentru tine?

 • Bumbac – Nu e de mirare ca bumbacul este cea mai importanta marfa nealimentara din lume. Firele de la uzina de bumbac tropical sunt filate in fire, apoi sunt tesute in panza. Bumbacul e usor de intretinut, versatil si accesibil.
 • Bumbac Percale – Aceasta este o varietate de bumbac obisnuit, numai ca firele de bumbac au parte de un tratament de pieptanare. Acesta ofera lenjeriei de pat un finisaj neted minunat, si avand un numar de peste 180 fire, are o inalta calitate care se simte.
 • Tesatura de in – Inul este o fibra grea, mai puternica decat bumbacul, creand un material care este mai fin si cu o decoratie unica. Inul este un conductor excelent de caldura si nu retine umezeala – aceste calitati fac lenjeria de pat din in atat placuta, cat si foarte confortabila de dormit in ea.
 • Amestec de bumbac si in. Inul este un fir de lux. Pentru a pastra lenjeria de pat la preturi accesibile, se utilizeaza o combinatie de bumbac cu in, care aduce impreuna calitatile ambelor fire la un pret mai bun.
 • Bumbac satinat – Aceasta este o tehnica de tesut, care este putin mai scumpa, pentru a tese o panza de bumbac clasic. Acest proces diferit produce o lenjerie de pat care este incredibil de moale si are un luciu fabulos.
 • Chambray – Adesea mentionata ca „fir vopsit”, Chambray este format dintr-un fir de urzeala si batatura de culori diferite. Aceasta tehnica de tesut ofera un aspect inteligent, sofisticat, chiar si unei simple lenjerii de pat din bumbac.
 • Matase – originara din China, tesatura de matase este facuta din fibra continua a viermilor de matase, care fac o gogoasa in timpul transformarii lor in fluturi. In procesul de fabricatie, fibre din mai multe gogosi sunt rasucite impreuna pentru a face un fir de grosime potrivita pentru tesut. Acest proces complicat are ca rezultat o eticheta cu un pret ridicat, dar calitatile sale de vopsire superbe fac din matase un adevarat material de lux care are nevoie de ingrijire si atentie ca sa-l pastrati pentru mult timp.

Grija pentru lenjeria de pat

Ai grija de lenjeria ta de pat

 •  Puteti spala lenjeria de pat la masina, dar va recomandam o setare a temperaturii la patruzeci sau saizeci de grade Celsius.
 • Folositi un balsam bun pentru a ca asigura ca se mentine in timp calitatea materialului.
 • Aveti grija sa feriti de lumina puternica cearceaful de plapuma, daca patul este pozitionat in apropierea unei ferestre. Supraexpunerea la lumina directa a soarelui ar putea afecta modele care sunt vopsite sau imprimate puternic.
 • Nu uscati lenjeria de pat prea des in masina de uscat, deoarece ar putea provoca contractii si in cele din urma, procesul va scurta durata de viata a piesei de lenjerie. Masina de uscat rufe lasa, de asemenea, fibre naturale, foarte sifonate, ceea ce inseamna mult timp de calcat, daca doriti un finisaj proaspat. In schimb, luati lenjeria din uscatorul de rufe in timp ce este inca umeda, si atarnati-o sa se usuce natural.
 • Nu fiti tentat sa faceti compromisuri privind calitatea. Nu exista nici un substitut pentru tesaturi fine de calitate, si materialele naturale sunt o necesitate in dormitor.

 Modalitate rapida de a imbraca o plapuma cu un cearsaf

Intoarceti cearsaful de plapuma pe dos si tineti de cele doua colturi de sus ale cearsafului de plapuma din interior. Tinand de cele doua colturi, ridicati de ele si scuturati cearsaful in jos de-a lungul plapumii si fixati pentru a inchide cearsaful.

Un elegant mod de a crea „un pat alb tot”

Un pat imbracat in lenjerie de pat alba creeaza un calm si linistit loc de refugiu. Adaugati interes prin alegerea unei varietati de tesaturi si texturi cu care sa se imbrace patul.

Modalitate rapida de a… imbraca un pat pentru oaspeti

Asterneti patul pentru oaspeti cu un cearsaf-plic, urmat de plapuma. Atunci cand oaspetii dumneavoastra pleaca, acesta merge la spalat, lasand cearsaful de plapuma inca frumos si curat pentru oaspetele urmator.

Aranjament perne pat

Modul inteligent de a… aranja perne

Incepeti cu o pereche de perne mari, patrate, puse „in picioare” si rezemate de tablia patului. Urmeaza punerea a doua perne de dimensiuni de dormit si, pentru finisare, puneti una, doua sau chiar trei pernute patrate sau alungite din orice material, imprastiate.