Ingrijire si curatare
Uncategorized

Ingrijirea si curatarea lenjeriei de pat

Sa aveti grija de lenjeria dumneavoastra de pat nu este un lucru dificil, dar este important sa o curatati in mod corespunzator, astfel incat sa o puteti folosi cat mai mult timp. Urmati sfaturile de mai jos pentru a mentine lenjeria de pat aratoasa si ca noua:

Aveti grija la la temperatura – Majoritatea lenjeriilor de pat se preteaza la spalatul in masina, insa in apa rece. Avand prea multa caldura in apa sau in uscator, caldura va imbatrani materialul din care este croita lenjeria, si il va deteriora mai repede. De asemenea, este posibil si sa dispara culorile lenjeriei.

Mai intai apa si detergentul – Intai puneti apa in masina de spalat, si apoi adaugati detergent, inainte de a pune lenjeria in masina. Acest lucru previne ramanerea de detergent nediluat, ceea ce ar pata lenjeria. De asemenea, este greu sa scoti tot detergentul din acea lenjerie de pat atunci cand este adaugat pe partea de sus a acesteia.

Ingrijirea si curatarea lenjerie de pat

Atentie la excese – Cele mai multe dintre componentele adaugate in exces, cum ar fi inalbitorul, mai ales cel pe baza de clor, pot fi greu de suportat de catre tesaturi, putand provoca chiar ruperea. Inalbitorul pe baza de clor, in special, poate slabi si ingalbeni materialele. De cele mai multe ori, nu va fi insa nevoie de astfel de produse. Un detergent de buna calitate va fi suficient ca sa se spele bine toata lenjeria.

Schimbati lenjeria in fiecare saptamana – Schimbarea lenjeriei saptamanal este un lucru bun pentru sanatatea organismului, dar si un lucru bun pentru lenjerie, intrucat acest fapt mareste durata de viata a materialului, acesta nefiind folosit si uzat in mod constant.

Cum sa evitati cutele – Puteti evita cutele din lenjeria de bumbac daca o luati direct din uscator atunci cand procesul de uscare s-a incheiat si o puneti din nou pe pat. Daca ramane sifonata, aruncati o soseta umeda sau un prosop in uscator impreuna cu lenjeria sifonata, timp de aproximativ 10 minute, iar acest lucru ar trebui sa rezolve si aceasta problema.