Marime saltele
Uncategorized

Alegerea lenjeriei de pat in functie de marimea saltelelor

Exista multe saltele de diferite dimensiuni in casele oamenilor, asa ca, atunci cand mergeti la cumparaturi de lenjerie de pat, trebuie sa stiti dimensiunile acelea. Asigurati-va ca masurati bine salteaua inainte de a incepe sesiunea de shopping. Stiind ce dimensiune aveti nevoie, veti evita cumpararea unui set de lenjerie nepotrivit.

Va trebui sa masurati salteaua si patul de la cap pana la picioare, si dintr-o parte in cealalta (pe latime). De asemenea, asigurati-va ca masurati corect grosimea saltelei. Scrieti numerele pe o foaie de hartie, astfel incat sa nu uitati dimensiunile atunci cand sunteti la cumparaturi pentru setul corect. Mai jos am prezentat cateva informatii specifice despre dimensiunile saltelei care va vor ajuta la determinarea dimensiunii necesare pentru noile lenjerii pentru pat.

  • Twin Size – Acest pat este pentru o persoana, si este patul cel mai adesea gasit in camerele pentru copii..
  • Dimensiune Twin extra lunga (XL) – Veti gasi, de obicei, acest pat in caminele de colegiu. Este mai lung decat un Twin Size traditional, dar este de aceeasi latime.
  • Full Size – Doi oameni de dimensiuni mici spre medii incap confortabil pe acest pat dublu. Uneori adolescentilor le place sa aiba un pat full size daca spatiul din camera permite asta.
  • Queen-size – Doi oameni pot dormi confortabil intr-un pat queen-size. Aceasta este dimensiunea cel mai des folosita in camera oaspetilor.
  • King Size – Exista o multime de camere cu un pat king size pentru doi adulti plus inca cineva (cei care au copii vor intelege acest lucru complet!). Unor cupluri le place si se bucura de spatiul suplimentar pe care un pat king-size il ofera.