Lenjerie de pat deosebita
Uncategorized

9 lucruri interesante despre lenjeria de pat pe care nu le stiati

Stiati ca petreceti o treime din viata in pat? Calitatea somnului poate afecta orice parte a zilei, si o noapte de somn neintrerupt va poate face o persoana mult mai productiva. In schimb, atunci cand nu dormiti bine, puteti sa va simtiti confuz, cu dureri de cap, atentie scazuta, si multe alte simptome neplacute.

Iata cateva lucruri folositoare despre lenjeria Dvs de pat, pe care probabil nu le stiati:

  1. Numarul de fire: Conform ultimelor studii, numarul de fire cu masuram calitatea tesaturii este in mare parte un truc de marketing, fara sa aibe importanta reala. Cand vine vorba de lenjerie pentru pat, calitatea firului conteaza cel mai mult, nu numarul. Exista mai multe tipuri de bumbac, dar lungimea fibrei este cea care dicteaza calitatea. Mai lung inseamna mai bine, asa ca uitati-va mai bine dupa lungimea firelor de bumbac decat dupa un numar mare de fire.
  2. Evitati cearsafurile etichetate „fara cute”, „usor de intretinut”, si „nesifonabil”. Aceasta inseamna ca materialul a fost tratat cu rasina formaldehida, o substanta chimica toxica, care nici macar nu iese la spalat.
  3. Inlocuiti fetele de perna. Este cea mai usoara metoda (si cea mai eficienta din punct de vedere al costului) pentru a reimprospata lenjeria de pat. Va recomandam inlocuirea lor la fiecare 6 luni, pana la un an.
  4. Pentru a evita aparitia cutelor, luati lenjeria de pat din uscator in timp ce aceasta este calda si un pic umeda si puneti-o direct pe pat. Veti obtine acelasi efect ca si la calcat.
  5. Feriti-va de „bumbacul organic”! Chiar daca acest lucru inseamna ca fibrele au fost cultivate organic, nu inseamna ca tesatura a fost procesata fara chimicale toxice!
  6. 9 Lucruri interesante despre lenjeria de pat

  7. Necesitatea spalarii lenjeriilor de pat este evidenta, dar este important sa se spele si pernele, chiar si pilotele. Va recomandam spalarea la inceputul fiecarui sezon – cele de puf si materiale sintetice sunt sigure pentru masina de spalat.
  8. Spalati asternuturile pe ciclul delicat cu apa rece – temperaturile calde descompun fibrele si vor provoca ruperea mai rapida a lenjeriei de pat.
  9. Incarcati uscatorul numai pe jumatate. Ati observat vreodata ca lenjeria iese din uscator rasucita? Cel mai probabil este pentru ca uscatorul a fost supraincarcat si nu a existat spatiu suficient pentru ca materialul sa devina pufos.
  10. Facutul patului in fiecare dimineata va pastra acarienii la un nivel minim. In plus, este o modalitate usoara de a realiza o activitate in momentele dupa ce v-ati trezit, pentru a intra in regimul zilnic normal!